Pierre Omer + De Kift

Op 28-04-2011 stond ik bij Doornroosje ingepland om te fotograferen Pierre Omer en De Kift

De Kift, een naam die ik regelmatig een keer gezien had maar nooit iets van gehoord had (zover als ik mij kon herinneren). Onlangs stond op de 3voor12 luisterpaal de nieuwe cd (Brik, die alleen al vanwege het ontwerp zeker de moeite waard is om te kopen) en het klonk goed.

Aangekomen bij Doornroosje is het eerste wat mij opvalt de grote machine die op het podium staat, die de gehele breedte van het podium nodig heeft. Een machine met wielen, emmers, buizen, schroot. Het blijkt een groot zelfgemaakt draaiorgel te zijn (en dan is de machine die De Staat op het podium heeft staan ineens klein). Maar wat mij naast deze machine ook opvalt is dat ik eens een keer tot de jonge generatie concertbezoekers van deze avond behoor.

Als voorprogramma mag Pierre Omer openen. De zaal stroomt langzaam vol, het publiek blijft nog op redelijk veilige afstand staan, maar de muziek wordt goed ontvangen. Zodra Pierre Omer gereed is met het laatste nummer, stroomt het publiek ineens tot vooraan het podium, om maar zeker een goede plek te hebben bij De Kift. Wat ik persoonlijk wel een kleine belediging vind voor het voorprogramma, maar dat zal er dan wel bijhoren (?).

De show van de Kift begint met de machine Birk. Vanuit een keukenladder die bij de machine staat wordt hij bediend, waarna de fanfare instumenten mogen bijvallen en het concert begonnen is. Het hele concert staat de band met veel plezier op het podium, wordt er tussen (en in) de nummers snel gewisseld van instrumenten en wordt Doornroosje verrast met het mooie geluid van de Kift. De cd Birk wordt bijna volledig gespeeld, enkele de friestalige nummers met de gast zangeres kunnen niet gespeeld worden. Zij is niet aanwezig. Als alternatief dan maar een instrumentaal nummer erbij. Maar ja, bij De Kift is dit niet erg.

Pierre Omer

De Kift

Meer foto’s op Flickr (Pierre Omer; De Kift)

Deze avond foto’s gemaakt voor Doornroosje en File Under (Pierre Omer; De Kift)

Website’s bands:( Pierre Omer; De Kift)

This entry was posted in De Kift, Pierre Omer. Bookmark the permalink.

Comments are closed.