Brotherhood Foundation

Het was volgens mij november en ik zag de naam voorbij komen op site van 013 tilburg: Brotherhood Foundation.

Het was voor mij vrij snel duidelijk, daar moet ik heen en indien mogelijk met camera om er ook wat beelden te gaan schieten. In eerste instantie gekeken of Oor interesse had, helaas geen reactie, tijdje daarna mail naar File Under en daar leek het in eerste instantie ook nog niet zeker een succes te worden. Toen maar vast een kaartje gekocht om er zeker van te zijn dat ik er heen kon. Gelukkig kwam in de laatste week nog een bevestiging van File Under dat fotopas rond was. Mijn kaartje uiteindelijk nog een de deur kunnen verkopen, dus daar was ik ook weer van af.

De Brotherhood Foundation gaat na 12 jaar weer het oefenhok in, om op verzoek van Groezrock nog een maal op het festival aldaar te gaan knallen. 12 jaar geen Brotherhood meer, doet mij er wel aan herinneren dat we oud worden……….

In het verleden vele optredens gezien, waarbij volgens mij het no sleep tilburg festival in het noorderlight de eerste maal was. Daanra kwam je ze tegen in vele jongerencentra en op festivals.

Na aankomst in Tilburg eerst nog enkele nummers van Rise A Thousand gezien een band die al diverse jaren meegaat in de screamo metal scene. Er wordt een goede show neergezet en contact met publiek wordt voldoende gezocht.

Om omstreek 21.00 is het zover, de brothers are back! Vanaf de eerste noten hoor je het weer, deze crosover-metal hebben we te lang al niet meer gehoord, maar kennen we nog van voren tot achteren.

De heren zetten er een strake show neer en het publiek is vanaf het begin enthousiast (en ja, het comlete publiek is samen met de band ouder geworden). Gary en Patrick stuiteren als vanouds over het podium, alhoewel het ze wel steeds zwaarder wordt, zoals ze zelf vermelden. Toch de leeftijd die een rol gaat spelen.

Na ruim een uur spelen wordt het podium door de heren verlaten. De mosh pit die in de loop van het concert was gekomen kon weer tot rust gaan komen. Na enkele minuten wachten komt de Brotherhood nog 1x terug op het podium in Tilburg om te knallen met de cover Jump Around van de House of Pain en daarna was het over voor Tilburg.

Naast het optreden in Tilburg wordt in het weekend het Goezrock en Paaspop festival nog wakker geschut en daarna is het weer teneinde voor de Brotherhood Foundation. Moeten wij weer 12 jaar wachten op een aantal optredens? Komen we over 2×12 jaar met zijn allen met de rollator naar de reunie shows kijken?

Rise A Thousand

 

Brotherhood Foundation

Meer foto’s op flickr (Rise A Thousand; Brotherhood Foundation)

Deze avond foto’s gemaakt voor File Under: (Rise a Thousand; Brotherhood Foundation)

Website’s bands: (Rise a Thousand; Brotherhood Foundation)

This entry was posted in Brotherhood Foundation and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.