European Carnage Tour 2011: Diggeth, Megadeth & Slayer

Op 14-04-2011 bezoekt de European Carnage Tour 2011 het Klokgebouw in Eindhoven.

Deze tour bestaat uit de bands Megadeth en Slayer, wat in Nederland aangevuld wordt met Diggeth. De fotopassen voor deze avond werden 1 dag voor het optreden vrij gegeven, waarbij op dat moment zelfs alleen maar ruimte was om Slayer te fotograferen. Gelukkig is daar op de dag zelf nog verandering in gekomen en mochten alle drie de bands gefotografeerd worden.

Na op tijd aanwezig te zijn bij de backstage ingang, bleek dat e.e.a. uitgesteld was en concerten een 1/2 uur later begonnen en werd verzocht om buiten te wachten. Een kwartier voor aanvang was het weer opnieuw verzamelen bij de backstage ingang en volgde het bericht dat alleen de eerste 3 nr’s gefotografeerd mochten worden en daarna de zaal verlaten moest worden. Uiteindelijk is hier nog een wijziging in gekomen, maar deĀ  camera’s mochten niet mee de zaal in, dus als je geen plaats had om je spullen achter te laten zat er niets anders op dan tussen door een drankje te gaan nemen in de Popei (of buiten te wachten).

De eerste band, Diggeth probeerde vanaf het begin het publiek actief te krijgen. Hierover heb ik verschillende reacties gekregen en gelezen, waarbij ik er geen vast oordeel over kan geven.

Na een half uurtje buiten gewacht te hebben is het weer tijd voor actie. Megadeth betreedt het podium. Wat als fotograaf een mooi pluspunt is deze avond, is het vele licht op het podium. Persoonlijk vond ik dat Megadeth een goed begin van de show had, echter ik heb in diverse recensies gelezen dat de uiteindelijke show iets tegen gevallen is, waarbij er op het laatst lang gewacht werd met duidelijkheid geven van wel of geen toegift.

Slayer mag als hoofdact deze avond gaan afsluiten. Vanaf de eerste noot wordt er een strakke set neergezet. Helaas mogen de fotografen na 3nr’s de zaal verlaten en kan ik niet zeggen of het de hele set zo is gebleven, maar de recencies te lezen, heb ik wel iets gemist.

Diggeth

Megadeth

Slayer

Deze avond foto’s gemaakt voor File Under (Diggeth, Megadeth, Slayer)

Meer foto’s op FLickr (Diggeth, Megadeth, Slayer)

Websites bands (Diggeth, Megadeth, Slayer)

Tevens zijn er foto’s verschenen op facebook van Diggeth

This entry was posted in Diggeth, Megadeth, Slayer and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.